Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po poročanju Žurnala24 je sodišče odločilo, da je kriv tudi njen pomočnik Sebastjan Čagran, ki je bil obsojen na leto dni pogojne kazni in plačilo 5.000 evrov, računovodkinja Andreja Terpotec pa je bila oproščena.

Obsojena je po mnenju sodišča leta 2009 zlorabila svoj položaj, ko je kot stečajna upraviteljica koprskega podjetja Montec od ustanovitelja Dejana Škerliča zahtevala podkupnino 20.000 evrov v zameno za ureditev prirejene bilance. Pri kaznivem dejanju ji je pomagal Sebastjan Čagran, ki se je dogovarjal s Škerličem po njenih navodilih.

Škerlič je nato ovadil obsojenko in sodeloval s policisti. Policisti so jo aretirali, ko ji je Škerlič v njeni pisarni predal označen denar. Vrečka z denarjem pa se je znašla na balkonu pod (odprtim) oknom Čagranove pisarne.

Na sodišču je Škerlič sicer trdil, da so ga k ovadbi prisilili policisti in da sam ni razumel obsojenke tako, da bi od njega hotela podkupnino, pač pa odškodnino za poplačilo upnikov. Med preiskavo pa je govoril drugače, saj naj bi bil v šoku.

Obsojena po izreku sodbe ni želela dajati izjav, saj meni, da je bila v vseh teh letih, odkar so jo aretirali, medijsko zlorabljena. Krivde za očitana kazniva dejanja ni priznala in je trdila, da je bil prejeti denar namenjen za poplačilo upnikov iz stečajne mase Škerličevega podjetja.

Kako je denar končal na balkonu pod Čagranovo pisarno, pa ni bilo pojasnjeno. Obsojeno so v drugi zadevi pri domnevnem izsiljevanju podjetnika Andreja Kržišnika za podkupnino 1.500 evrov oprostili.

Obvestilo uredništva:

V članku smo na podlagi uveljavljanja pravice do pozabe – Splošna uredba 2016/679 (EU) enega izmed obsojencev anonimizirali.