Po dobrih šestih letih le prišli na sled osumljencem. Foto: BoBo
Po dobrih šestih letih le prišli na sled osumljencem. Foto: BoBo

Kriminalisti bodo osumljenca po opravljenih policijskih zaslišanjih do izteka 48-urnega roka policijskega pridržanja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, in sicer predvidoma v nedeljo dopoldne.

Po dobrih šestih letih le na sledi
Policisti so v petek po skoraj šestih letih in pol od ropa banke SKB prijeli dva osumljenca, preiskavo pa nadaljujejo, saj sumijo, da je v celotno zgodbo vpletenih še več ljudi. Več podrobnosti bo policija predstavila v ponedeljek.

Roparji so, oboroženi z dolgocevnim avtomatskim orožjem, v banko vstopili 31. oktobra 2005 okoli 23. ure, onesposobili varnostnika in do šeste ure zjutraj s pomočjo različnih orodij vlomili v 420 sefov, nato pa pobegnili z dvema voziloma.

Pomoč od znotraj?
Mediji danes poročajo o neuradnih podatkih o osumljenih. Časopis Večer navaja, da sta po neuradnih podatkih osumljena slovenska državljana, vsaj eden pa naj bi bil v času ropa zaposlen v varnostni službi, ki je varovala banko SKB in tudi sefe.

Časopisa Delo in Dnevnik pa navajata, da je bil po neuradnih podatkih en izmed osumljencev Ljubljančan, ki so ga prijeli na novomeškem letališču Prečna, ko je skupaj z inštruktorjem letenja pristal z letalom.
Po poročanju Dela je drugi osumljenec menda Srb, tretjega, ki je domnevno v tujini, pa iščejo s pomočjo Interpola. Po podatkih obeh časopisov naj bi bile za prijetje ključne biološke sledi, ki so jih storilci pred dobrimi šestimi leti pustili za seboj.