Osumljenec je žensko večkrat zabodel. Foto: BoBo
Osumljenec je žensko večkrat zabodel. Foto: BoBo

O dogodku so bili policisti obveščeni malo pred 7. uro, ko je več občanov poklicalo na koprski operativno-komunikacijski center in jih obvestilo, da na Tržaški cesti leži ženska, ki kliče na pomoč.

Poskusa umora v Postojni osumljen 24-letnik

Postojnski policisti in koprski kriminalisti so ob prihodu ugotovili, da je poškodovana 22-letna ženska iz Postojne, za katero je zdravnik ugotovil, da je bila večkrat zabodena z ostrim predmetom. Žensko so z rešilnim avtomobilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, od koder so jih obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje.

Z zbiranjem obvestil so prišli do podatkov o osumljencu, 24-letniku z območja Postojne, sicer državljanu Slovenije in Severne Makedonije, in njegovem vozilu. Še isti dan so ga prijeli v njegovem prebivališču in ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa umora pridržali.

V preiskavi so ugotovili, da je med žrtvijo in osumljencem prišlo do spora, zaradi katerega je slednji uporabil oster predmet, z njim sunkovito zamahnil proti ženski in jo večkrat zabodel. Ženska je obležala na kraju dogodka, osumljeni pa je pobegnil z avtomobilom.
Kot je v torek povedal vodja koprskih kriminalistov Primož Ogrinc, so opravili hišne preiskave na naslovu bivanja osumljenega in v osebnem avtomobilu, ki ga je uporabil po storitvi dejanja.