Foto:
Foto:
Ivan Perić ob razglasitvi odsodbe na 30 let zapora.

Ivana Perića je sodišče zaradi umorov mame, očima in polbrata obsodilo na 30 let zaporne kazni. Soobtoženemu Igorju Miškoviću, ki je Periću prodal morilsko orožje, pa je sodišče dosodilo tri leta in šest mesecev zapora.

Pred obsodbo je Perić v zelo čustvenem končnem zagovoru še enkrat poudaril, da je nedolžen. Sodni senat je pozval, naj presodi pošteno in profesionalno, ne glede na pritiske tožilstva, ki po njegovem želi prikriti nesposobnost kriminalistične službe. Soobtoženi Miškovič pa je v svojem zagovoru vztrajal, da je umore zagrešil Perić. Njegov zagovornik je že napovedal pritožbo, tožilec Benulič pa je z razsodbo zelo zadovoljen.

Periću so zaradi begosumnosti do pravnomočnosti sodbe oziroma do začetka prestajanja zaporne kazni tudi podaljšali pripor. V kazen mu bodo sicer všteli čas, ki ga je preživel v priporu. Podobno je tudi z Miškovičem, ki mu je sodni senat poleg tega odpravil ukrep obveznega javljanja na policijski postaji. Miškovič se na izreku sodbe ni pojavil.

Prvotna obtožnica, ki jo je okrožni državni tožilec Matija Benulič predstavil sodnemu senatu 1. julija lani na prvi obravnavi, je Perića bremenila, da je v noči s 14. na 15. avgust 2002 v družinskem počitniškem apartmaju v Rovinju ubil najprej očima Georga Rakića in polbrata Bojana, ki sta spala, nato pa v kopalnici oz. stranišču še mater Vesno. Orožje, s katerim je ubil družino, pa je Periću priskrbel soobtoženi Igor Miškovič.