Direktor podjetja je osumljen goljufije. Foto: BoBo
Direktor podjetja je osumljen goljufije. Foto: BoBo

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je ovadeni, kot edini družbenik in direktor podjetja, od leta 2009 do septembra 2014 delno na podlagi sklepanja škodljivih posojilnih pogodb, delno pa celo brez vsakršne pogodbe, od podjetja pridobil najmanj 1,9 milijona evrov denarja, vrnil pa ga je le okoli 260.000 evrov.

Preostanek je zadržal zase, zaradi česar je bil avgusta lani nad podjetjem izveden stečajni postopek. S tem ko obveznosti niso bile plačane, je namreč na goljufiv način poslabšal premoženjsko stanje gospodarske družbe.

Preiskava je pokazala, policisti so jo izvedli v sodelovanju z davčnim uradom Maribor in pod vodstvom mariborskega tožilstva, da je lastnik podjetja na ta način ukradel najmanj 1,6 milijona evrov, upnike, ki so zoper podjetje podali predlog za izvršbo, pa je oškodoval za najmanj 1,4 milijona evrov.

Ob tem je lastnik podjetja utemeljeno osumljen še utaje davkov, ker, zato da bi se popolnoma izognil plačilu davka, ni prijavil pridobljenega dohodka - obračuna predpisanih dajatev od zneska, ki predstavlja prikrito izplačilo dobička, in pozneje ni plačal 230.000 evrov z odločbo Dursa odmerjene dohodnine, so še zapisali.