Popovič si je zaradi svojih izjav prislužil že številne sodne težave. Foto: MMC RTV SLO/Matej Pušnik
Popovič si je zaradi svojih izjav prislužil že številne sodne težave. Foto: MMC RTV SLO/Matej Pušnik


Kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja razžalitve in kaznivega dejanja žaljive obdolžitve so proti Popoviču vložili v Ljubljani, odškodninsko tožbo pa na koprsko okrajno sodišče, poročajo Primorske novice. Zahtevajo tudi opravičilo in umik vseh izjav, ki jih je Popovič izrekel o Hotu.

Ta ga toži, ker je koprski župan na televizijskih soočenjih županskih kandidatov izrekel hude obtožbe Hotov na račun. Med drugim ga je povezal z mafijo in ga obtožil, da je odgovoren za dva umora, ki ju koprski policisti že dolga leta neuspešno preiskujejo, krivca pa še niso našli. Gre za umor odvetnika Milka Mlakarja in gospodarstvenika Radivoja Bednarika.

Popovič je obtožbe izrekel po domnevnem incidentu po soočenju županskih kandidatov v Portorožu. Tedaj je Popovič na pomoč poklical policiste, saj se je zbal za svojo varnost, ker naj bi ga Hot s spremljevalci ob odhodu poskušali napasti. Hot to zanika, policija, ki obravnava dogodek, pa z delom še ni končala.

Popovič ima na različnih sodiščih odprtih že več postopkov zaradi žaljivih obdolžitev in razžalitev, v nekaj primerih pa je bil zaradi tega tudi pravnomočno obsojen in so mu bile izrečene pogojne kazni. Trenutno je v preizkusni dobi zaradi razžalitve nekdanjega kriminalista Ljuba Volmuta. Teoretično bi se pogojna obsodba lahko spremenila tudi v zaporno kazen, ker Popovič nadaljuje z enakim ravnanjem, so še navedli v časniku.