Koroško deklico so našli in predali njeni materi. Foto: MMC RTV SLO
Koroško deklico so našli in predali njeni materi. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav je oče koroške deklice Boštjan Kaker dejal, da je bila babica, ki je deklico pomagala skrivati predvsem v Avstriji, skoraj talka Svetovalnice Akcija, pa so celjski policisti babico kazensko ovadili, je poročal POP TV.

"Torej, predkazenski postopek proti meni, Jerneji in Nataliji bo stekel po prvomajskih praznikih. Tožilstvo bo želelo sestaviti obtožnico, kjer bo zagrožena kazen za nas do 5 let zapora. Očitno pa Boštjan ni računal, da bo potopil tudi svojo družino, jebiga :/ ..obramba bo našpičena, javnosti bomo sporočali vse tisto, kar bo dovoljeno. V tej zmedi si zaslužite, da dobite čimbolj jasne odgovore, kaj se dogaja v tej naši Sloveniji, ne pa neke trače in neresnice! Gremo dalje!" pa je na svojem profilu na družabnem omrežju Facebook napisal psiholog Matic Munc iz Svetovalnice Akcija.

Policija je najprej ovadila Kakerja, ki je bil zaradi odvzema mladoletne osebe obsojen na sodišču, nato pa še Munca in njegovo sodelavko Natalijo Markač. Pridržana je tudi Jerneja Munc, žena Matica Munca.

Deklico so našli 28. marca, predtem pa je njen oče Munca in Markačevo ovadil zaradi odvzema hčerke.