Preiskovalne dejavnosti glede padca z balkona v Kopru še potekajo. Foto: BoBo
Preiskovalne dejavnosti glede padca z balkona v Kopru še potekajo. Foto: BoBo

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Koper Dejan Grandič v izjavi za medije zaradi interesa preiskave ni mogel povedati, ali je bila ženska pred padcem z balkona tudi zabodena ter kakšne predmete so našli in zasegli v stanovanju žrtve.

Sorodna novica Družinska tragedija: 22-letnik umoril tri družinske člane in si nato sodil sam

"Trenutno potekajo vse aktivnosti zaradi razjasnitve okoliščin tega dogodka, tako da ne moremo odgovoriti na vprašanje o motivu tega dogodka, prav tako tudi ne tega, ali je bilo pri tem dogodku storjeno kaznivo dejanje," je v izjavi povedal Grandič.

Sorodna novica Moški in ženska padla iz devetega nadstropja bloka v Kopru

Koprska policija je v nedeljo po obvestilu občanke pred blokom na Cesti na Markovec našla trupli 49-letne Koprčanke in njenega 51-letnega zunajzakonskega partnerja, sicer hrvaškega državljana, ki je imel prijavljeno bivališče prav tako na Hrvaškem. Ženska naj bi bila prav tako tujka, vendar je že več let živela v Kopru in imela tudi slovensko državljanstvo.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in na kraju zbrali potrebna obvestila, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo obeh trupel. Danes nadaljujejo zbiranje obvestil in druge dejavnosti za razjasnitev vseh okoliščin.

O smrti državljana Hrvaške so v nedeljo obvestili hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji, so še sporočili s Policijske uprave Koper. Po navedbah Primorskih novic so sosedje pred dogodkom iz stanovanja, kjer je živela 49-letna ženska, slišali prepir in kričanje. Kot so dodali, naj bi po nekaterih domnevah moški po prepiru v globino z devetega nadstropja porinil žensko, nato pa je skočil še sam.

Po navedbah Grandiča policija doslej zoper nobenega izmed umrlih partnerjev ni posredovala zaradi kaljenja miru. Potrdil pa je, da sta bila v času dogodka v stanovanju sama.

Tragičen dogodek v Kopru