Policisti so v hišni preiskavi zaplenili več kosov orožja. Foto: Policija
Policisti so v hišni preiskavi zaplenili več kosov orožja. Foto: Policija

Policisti so o najdbi seznanili bombne tehnike Specialne enote Generalne policijske uprave, ki so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Z ugotovitvami so seznanili tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Med preiskavo so policisti ugotovili, da ima osumljenec dovoljenje za štiri kose lovskega orožja, ki pa so mu ga zaradi nepravilne hrambe prav tako zasegli in pri pristojni upravni enoti predlagali uvedbo postopka za odvzem orožja.

Policisti so zoper 54-letnika že uvedli prekrškovni postopek, po zaključeni preiskavi pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Za zasežene motorne žage policisti sumijo, da izvirajo iz tatvin. Morebitne oškodovance pozivajo, da pokličejo na policijsko postajo Metlika na telefonsko številko 07 363 7250. Prav tako iščejo morebitne oškodovance kaznivega dejanja tatvine kardanskih gredi. Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da izvirata iz tatvin.