Policisti so v hiši našli prostor za hidropondno gojenje konoplje. Foto: Policija
Policisti so v hiši našli prostor za hidropondno gojenje konoplje. Foto: Policija

Na Policijski upravi Koper so dobili podatek, da je v eni od vasi pri Ilirski Bistrici hiša, v kateri naj bi bil prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje. Hišo pa ima v najemu 37-letni moški z območja Kopra.

Kriminalisti in policisti PU Koper so nato v začetku marca 2013 dejansko v hiši zalotili že omenjenega osumljenca in opravili preiskavo hiše. Našli so posebej opremljen in prirejen prostor za gojenje konoplje.

Zasegli so 59 sadik rastlin, visokih približno en meter, ter različne pripomočke za gojenje konoplje (grelna in svetilna telesa, vodna črpalka, električni agregat, gnojila ...). Poleg tega so zasegli še približno 5 gramov konoplje, katero naj bi osumljencu za 40 evrov prodal 21-letni moški iz Kopra.

Za 21-letnega Koprčana je bilo ugotovljeno, da so ga kriminalisti in policisti PU Koper v preteklosti že večkrat kazensko ovadili zaradi prodaje prepovedane droge konoplja in nasilnih dejanj.

Zaradi utemeljenega suma, da pri sebi doma poseduje še več prepovedanih mamil, je bila na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča opravljena preiskava stanovanja hišna preiskava pri kateri so zasegli še približno 20 gramov konoplje.

Glede na količino zasežene prepovedane droge pa obstaja utemeljen sum, da se tako 37-letnik kot tudi 21-letnik ukvarjata z gojenjem konoplje, ki je očitno namenjena za nadaljnjo prodajo. Za oba je preiskovalna sodnica odredila pripor.

Koprski policisti in kriminalisti so poudarili, da v zadnjem času beležijo porast kaznivih dejanj preprodaje konoplje, katere prodajna cena za kilogram se giblje okoli 3000 evrov, prodajna cena na drobno pa je tudi do trikrat večja.