Trije moški so ukradli več kovinskih izdelkov iz delavnice na Zaplani pri Grosupljem. Foto: RTV SLO/Policija
Trije moški so ukradli več kovinskih izdelkov iz delavnice na Zaplani pri Grosupljem. Foto: RTV SLO/Policija
Zaseženi baker
Kraje barvnih kovin so v zadnjem čase vedno bolj pogoste. Foto: RTV SLO/Policija

V četrtek 10. 8. so policisti PU Ljubljana v Radomljah ustavili kombinirano vozilo, v katerem je 41-letni Grosupeljčan in še trije spremljevalci v vozilu prevažali več bakrenih žlebov.

Ti so bili skupaj dolgi približno 300 metrov in so bili ukradeni med vlomi v podjetji na Levstikovi cesti in na Cesti na Krko v Grosupljem. Lastniki vrednost odtujenih bakrenih izdelkov ocenjujejo na več kot milijon tolarjev.

Dva mladoletnika so pridržali
Policisti so v preiskavi ugotovili, da je četverica mladoletnikov, starih 14 in 15 let, izvršila več vlomov in tatvin barvnih kovin na širšem območju Grosuplja. Policisti so še izvedeli, da so, poleg že omenjenih vlomov, mladeniči 26. 6. 2006 v večernem času na pokopališču Škocjan pri Grosupljem ukradli več kosov bakrene pločevine.

Četverico so policisti naslednji dan privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za dva mladoletnika odredil pripor, dva pa izpustil na prostost.

Pretovarjali so kovinske izdelke
Naslednji dan, v petek, 11. 8., okoli 6.00 ure zjutraj, so policisti PU Ljubljana na ulici Jačka v Logatcu opazili tri moške, 35-letnega Črnomeljčana ter 28- in 29-letnega moška iz okolice Kočevja, ki so iz kombiniranega vozila v osebno vozilo pretovarjali različne kovinske izdelke, ki so bili ukradeni v delavnici na Zaplani pri Grosupljem.

Vrednost odtujenih predmetov je lastnik ocenil na okoli 4.500.000 tolarjev.