Zaseženo orožje. Foto: PU Maribor
Zaseženo orožje. Foto: PU Maribor

Mariborski policisti so bili v soboto zvečer obveščeni o streljanju pred gostinskim lokalom v bližini Lenarta v Slovenskih goricah. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka so ugotovili, da se je 58-letni moški v gostinskem lokalu sprl z drugim gostom in se po tem odpeljal.

"Čez nekaj časa se je z vozilom vrnil pred lokal, kjer je s pištolo kalibra 7,62 v neznani smeri izstrelil najmanj 8 nabojev in se odpeljal. Zaradi izstreljenih nabojev ni bil nihče telesno poškodovan," piše v sporočilu za javnost Policijske uprave Maribor.

Kriminalisti in policisti so osumljenca izsledili in prijeli na njegovem domu, odrejeno je bilo policijsko pridržanje. Na podlagi odredbe mariborskega okrožnega sodišča so opravili hišno preiskavo, nadaljuje PU Maribor. Poleg pištole kalibra 7,62 mm so mu zasegli še več kosov orožja in streliva, za katero osumljeni ni imel ustreznih dovoljenj oziroma jih sploh ni mogel imeti, saj gre za zakonsko prepovedano orožje.

Moški bo ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, pa tudi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena največ 8-letna zaporna kazen, po drugem pa največ 5-letna.