Zobozdravnik Zdravstvenega doma Adolfa Drolca bo moral znova pred sodišče že v četrtek. Foto: Pixabay
Zobozdravnik Zdravstvenega doma Adolfa Drolca bo moral znova pred sodišče že v četrtek. Foto: Pixabay

Obrazložitev sodbe naj bi bila po mnenju senata višjih sodnikov nejasna in sama s seboj v nasprotju, prav tako ni vsebovala razlogov o vseh odločilnih dejstvih, poroča Večer.

Začetek ponovljenega sojenja je razpisan za četrtek, tokrat pa ga bo prevzela sodnica Simona Murko, ki bo najverjetneje, tako kot njena predhodnica Simona Mernik, glavno obravnavo zaprla za javnost.

Pregona v primeru dvojčice niso uvedli

Časopisa Dnevnik in Večer sta pred tem poročala, da naj bi stomatolog mariborskega zdravstvenega doma novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel 33-letno pacientko, ki se ji je med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Zobozdravnik naj bi napadel tudi njeno sestro dvojčico, zaradi česar je zunajobravnavni senat mariborskega okrožnega sodišča zoper njega uvedel preiskavo tudi v tem primeru, a se tožilstvo ni odločilo za kazenski pregon. Ker je tudi domnevna oškodovanka obtožnico kot nadomestna tožilka vložila prepozno, jo je sodišče zavrnilo in postopek tik pred koncem leta pravnomočno ustavilo.

Na pravnomočnost tega postopka čakajo tudi v Zdravniški zbornici Slovenije, ki je Suljića predala v obravnavo odboru za pravno-etična vprašanja. Od takrat je minilo 16 mesecev, postopek pa še zaradi vložene pritožbe na sodišču ni končan.