Foto:
Foto:

Koprski tožilec se je za to odločil, ker za zdaj ni dokazov, da bi osumljenec D. B. izvršil posilstvo. Primerjava vzorcev DNK namreč ni potrdila identičnosti vzorcev, najdenih na oškodovanki in vzetih osumljencu. Policija po usmeritvah okrožnega državnega tožilstva sicer nadaljuje preiskavo.

Po brutalnem dogodku, ko je neznanec 27. septembra 21-letnico na samotnem kraju zvezal, se nad njo vsaj štiri ure izživljal ter jo tudi hudo poškodoval, je dekle posilstvo prijavilo policiji.

Oškodovanka je podala opis storilca in opravila prepoznavo po fotografijah, fotografiji dveh osumljencev pa sta se ji zdeli podobni storilcema, je zapisano v sporočilu tožilstva. Na eni od njih je bil D. B., državljan BiH-a na začasnem delu v Sloveniji, ki so ga koprski policisti jutro po dogodku tudi prijeli.

Osumljenec je izkoristil pravico do molka, okrožni državni tožilec pa je na podlagi navedb žrtve izdal zahtevo za preiskavo in predlagal odreditev pripora. Svojo zahtevo je utemeljil z begosumnostjo osumljenca in nevarnostjo ponovitve kaznivega dejanja.

Preiskovalci so vzorce sledi, najdene na žrtvi ter na kraju dogodka, skupaj z vzorci, odvzetimi prijetemu osumljencu, poslali v analizo kriminalistično tehničnemu laboratoriju. Analize vzorcev DNK niso potrdile identičnosti vzorcev oškodovanke in osumljenca.

Zaradi teh objektivnih strokovnih zaključkov je bil D. B. izključen kot možni storilec dejanja in izpuščen iz pripora, je še zapisano v sporočilu tožilstva. Policija po usmeritvah okrožnega državnega tožilstva sicer s preiskavo v tem primeru nadaljuje.