Matić je v zagovoru zavračal krivdo in trdil, da je ravnal v samoobrambi. Foto: MMC RTV SLO/Nataša Mihelič
Matić je v zagovoru zavračal krivdo in trdil, da je ravnal v samoobrambi. Foto: MMC RTV SLO/Nataša Mihelič

V pritožbi je Matićeva obramba sodbo izpodbijala zaradi bistvenih kršitev določb kazenskega postopka in zmotne ugotovitve dejanskega stanja. Odvetnik Branko Gvozdić je predlagal razveljavitev sodbe, na ponovljenem sojenju pa naj bi Matiću sodil drug sodnik.

Višje sodišče je presodilo, da ni šlo za silobran, pač pa, kot je sodnik prve stopnje Julijan Glavina pravilno ugotovil, da je obtoženi obe kaznivi dejanji storil v prištevnem stanju, pišejo Primorske novice.

Umor iz koristoljubja

Matić je obsojen za umor starejšega para v Krkavčah, ki se je zgodil avgusta 2018. Po mnenju sodišča je dejanje storil iz koristoljubja in drugih nizkotnih vzgibov, umora pa je izvršil brutalno in hladnokrvno.

Policija je 83-letnega moškega našla mrtvega, 75-letnica pa je umrla v bolnišnici. Žrtvi sta bila svak in polsestra osumljenca. V sporu in dlje trajajočih nesoglasjih so bili zaradi premoženja.

Matiću je sodnik prisodil po 25 let zapora za vsako kaznivo dejanje, nato pa izrekel enotno kazen 30 let zapora. Matića zdaj čaka selitev v zapor na Dobu, še navajajo Primorske novice.