5. novembra je v Ljubljani potekal nasilni protest. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
5. novembra je v Ljubljani potekal nasilni protest. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Sorodna novica Na izgredih napaden in do nezavesti pretepen fotoreporter
Sorodna novica V Ljubljani nasilni protesti in spopadi s policijo, več poškodovanih

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so za STA potrdili, da so danes izvajali dejavnosti na območju Policijske uprave Maribor, podrobnosti o dogodku pa bodo predstavili v sredo.

Osumljenega bodo po neuradnih informacijah časopisa Večer predvidoma v sredo privedli pred preiskovalnega sodnika. Po podatkih Večera je napadov osumljen Mariborčan, ki mu grozi ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude in lahke telesne poškodbe. Ovadba naj bi mu grozila tudi zaradi sodelovanja v skupini, ki je poskušala uradni osebi preprečiti uradno dejanje.

Po poročanju naj bi osumljeni na današnjem zaslišanju na policiji celo priznal napad na policiste in fotoreporterja Boruta Živulovića, ki mu je zlomil čeljust. "A svojega zagovora danes ni dokončal, ker se želi prej posvetovati z odvetnikom, ki v današnji hišni preiskavi ni bil prisoten," so še zapisali na Večeru. Med nasilniškim pohodom je napadel še več ljudi, tudi predstavnikov sedme sile.

Član mariborskih Viol?

Osumljenega naj bi poznali tudi v vrstah navijaške skupine Viole. Neuradno naj bi za incident poskrbel prav zato, "da bi na hierarhični lestvici Viol priplezal čim višje", so še zapisali na Večeru.

Protesta 5. novembra v Ljubljani, ki je prerasel v nasilništvo, se je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi. Poškodovanih je bilo več ljudi, pa tudi policijska in reševalna vozila ter mestna infrastruktura. Policija je uporabila tudi vodni top.