17-, 20-, 21-, 25-, 30- in 37-letnemu moškemu očitajo kazniva dejanja nasilništva, povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. Foto: Policija
17-, 20-, 21-, 25-, 30- in 37-letnemu moškemu očitajo kazniva dejanja nasilništva, povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. Foto: Policija
Napad se je zgodil okoli ene ure ponoči, ko se je v Tepanju ustavil avtobus s španskimi navijači. Za njimi so pripeljali štirje avtomobili navijačev, ki so Špance napadli - poškodovanih je bilo pet oseb. Foto: Policija

Pet osumljenih, starih 17, 20, 25, 30 in 37 let, je z območja Policijske uprave Maribor, 21-letni osumljenec pa je doma z območja Policijske uprave Ljubljana, so sporočili iz PU-ja Celje.

Šestim osumljencem so danes torej odvzeli prostost, očitajo pa jim kazniva dejanja nasilništva, povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

Še vedno pa zbirajo obvestila o drugih osumljencih in dogajanju 21. februarja v nočnih urah - podrobnejše informacije bodo znane, ko bo preiskava končana.

Naj spomnimo - izvrstno predstavo nogometašev Maribora in remi proti Sevilli (2:2) prejšnji četrtek je skazil incident po tekmi, ko je skupina navijačev na avtocesti na postajališču Tepanje napadla španske navijače in jih pretepla.

Med napadom poškodovanih pet ljudi
Napad se je zgodil okoli ene ure ponoči, ko se je v Tepanju ustavil avtobus s španskimi navijači. Za njimi so pripeljali štirje avtomobili navijačev, ki so Špance napadli - poškodovanih je bilo pet oseb.

Skupina nasilnežev je na počivališču najprej napadla oba voznika italijanskega avtobusa - bila sta lažje poškodovana, poškodovali pa so tudi avtobus. Skupina je nato vstopila še v prostore bencinskega servisa, kjer je napadla še navijače.

Policija je razkrila, da so pri napadu storilci uporabljali različne predmete, med drugim tudi palice. Neznani storilci so takoj po dejanju, še pred prihodom policistov, kraj dogodka zapustili. Poškodovane navijače in voznika so z reševalnimi vozili nato odpeljali v bolnišnico, policija pa je začela obširno preiskavo dogodka.