Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Pri tem so ugotovili, da je vsak tretji motorist kršil cestnoprometne predpise, vsak petnajsti je bil opit, pod vplivom alkohola je vozil tudi vsak sedmi kolesar, so sporočili s PU Celje.

Skupaj so opravili nadzor nad 405 motoristi in mopedisti. Odkrili so 118 kršitev cestnoprometnih predpisov. Od 178 preizkušenih z alkotesti jih je 12 vozilo pod vplivom alkohola. Trije motoristi so vozili pod vplivom prepovedanih mamil, so ugotovili policisti. 30 voznikov oziroma sopotnikov motornih koles in mopedov pri vožnji ni uporabljalo zaščitne čelade.

Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo so štirim voznikom zasegli motorna kolesa in mopede. "Skrb vzbujajoče je tudi vedenje kolesarjev v cestnem prometu. To poletje skorajda ni dneva, da ne bi poročali o njihovih poškodbah," so navedli policisti.

V zadnjem tednu so pri kolesarjih zaznali 79 prekrškov. Od 47 kolesarjev, preizkušenih z alkotesti, jih je sedem kolesarilo pod vplivom alkohola. Najpogostejše kršitve kolesarjev so bile vožnja po napačni strani vozišča, vožnja z neprilagojeno hitrostjo in vožnja preblizu desnemu robu vozišča.

Nadzor nad motoristi na Celjskem