Romeo Bajde je na sodišču podal zagovor zaradi umora svoje partnerice. Foto: BoBo
Romeo Bajde je na sodišču podal zagovor zaradi umora svoje partnerice. Foto: BoBo

Partnerica je sicer imela novega partnerja, a Romeo Bajde je pred sodiščem izjavil, da se je s tem sprijaznil. Po njegovih besedah je bila nesramna in problematična, veliko pa je tudi pila. Na mesec je za mobitel zapravila od 280 do 300 evrov, je še poudaril in hkrati dejal, da je ne bi smel ubiti.

Ker je Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše zahteval izločitev javnosti z glavne obravnave zaradi varstva osebnega in družinskega življenja obtoženega, je sodni senat sklenil, da bo o tem odločal sproti.

Sodišče še ni utegnilo zaslišati mame umorjene in zdravnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je ugotovil njeno smrt, saj je Bajde moral iti na terapijo, po kateri pa ne more nadaljevati spremljanja obravnave. Je pa predtem sodišče zaslišalo zdravstvenega tehnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je dejal, da je Bajde svojo partnerico v zdravstveni dom pripeljal mrtvo.

Obtoženi lahko obravnavi sledi dve uri
Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču dejavno sledi največ dve uri, pretežno sede. Sodnik Zoran Lenovšek je zato danes že naredil en odmor.

Partnerico naj bi med prepirom ubil decembra lani v Velenju, s truplom v vozilu pa naj bi se nato odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje. Kakšen je bil predlog tožilstva, če bi Bajde priznal krivdo, ni znano, ker v tajnih pogajanjih med tožilstvom in obtoženim sporazuma niso dosegli.

Sojenje se bo nadaljevalo v sredo.