Cannabis sativa. Foto: BoBo

Ker očitno ni bilo možnosti dogovora, tožilka Januša Rotman ni povedala, kakšno kazen bi predlagala v zameno za priznanje. Štekarju v primeru obsodbe grozi od enega do 12 let zapora, kolikor določa kazenski zakonik za tistega, ki omogočanje uživanja prepovedanih drog zagreši proti več osebam ali če to stori v javnih lokalih ali na javnih prireditvah.

V štajerski slaščičarni nevede pojedla pol kilograma piškotov s THC-jem

Obtoženi in njegova zagovornica Simona Marko sta zavrnila vse obtožbe, prepričana sta namreč o njegovi nedolžnosti, kar bosta po njunih besedah dokazala tudi v sodnem postopku. "Vztrajam pri tem, kar sem že povedal v prvih izjavah, drugega pa za zdaj ne bi povedal," je bil Štekar redkobeseden po naroku, njegova odvetnica pa je dodala: "Absolutno je še prezgodaj v tej fazi govoriti o vsebini."

Obramba je tako sodnici Maši Blažeka predlagala svoje dokazne predloge, med drugim zaslišanje kriminalistov in dveh oškodovancev, ki sicer zoper njega v tem postopku nista sprožila nobenega odškodninskega zahtevka. Kdaj se bo sojenje začelo, bo znano po predobravnavnem naroku še za drugega obtoženega, sicer mariborskega sanitarnega inšpektorja.

Soobtoženega v aferi izpred dveh let Zlatka Babiča, ki se bo moral braniti obtožbe o neupravičeni proizvodnji in prometu z drogami, narok čaka 9. septembra, saj se je tokrat opravičil.

Par se je prenajedel "omamnih piškotov"

Zgodba o dogajanju v hoški slaščičarni je na dan prišla po tem, ko so avgusta 2017 v UKC Maribor sprejeli mlajši par, ki je kazal očitne znake omamljenosti. Potem ko sta zdravnikom razložila, kaj vse sta zaužila tistega dne, se je izkazalo, da so za njuno stanje krivi piškoti, ki naj bi vsebovali kanabinoide, za katere naj ne bi vedela.

Potem ko sta povedala, kje sta jih dobila, so policisti opravili hišno preiskavo v prostorih lokala in stanovanja Štekarja, s tem pa se je po takratnem pisanju časopisa Večer začela razpletati zgodba o tem, kako naj bi prepovedane substance pristale v piškotih, ki niso šli v prodajo, pač pa v dar.

Foto: MMC RTV SLO

Sodelovanja je obtožen tudi Babič, ki naj bi slaščičarju prinesel prepovedane substance in ga nagovoril, da mu speče omamne kolačke. Štekar mu je ustregel in maslo uporabil pri peki dobrega kilograma piškotov. Sporno sladico naj bi si razdelila, slaščičar pa naj bi s piškoti pogostil svoje znance, ne da bi jih prej opozoril na prepovedane substance.

Babiču, pri katerem so kriminalisti v hišni preiskavi našli nekaj sadik konoplje, zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami grozi od enega do desetih let zapora. Zdravstveni inšpektorat mu je ob tem zaradi utemeljenega suma obtožb izrekel opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja.

Slaščičar v težavah zaradi marihuane