Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču niso pojasnili, zakaj je sodnik Tomaž Bromše varovan. Glede na izkušnje varovanja sodnikov pa je po navedbah časopisa Večer mogoče, da je bil deležen groženj, povezanih s Kavaškim klanom, ker trenutno sodi le v tem primeru.

Povečali so tudi tudi varovanje obtoženih bratov, Klemna in Blaža Kadivca, saj naj bi matična celica Kavaškega klana načrtovala "reševalno akcijo" zanju, za kar naj bi eden od bratov ponujal več milijonov evrov, dodaja Večer.

Sorodna novica Kavaški klan: Tajni sodelavec policije spregovoril o grožnjah in zahtevah za sodelovanje pri umorih

Policija sicer na podlagi odredbe generalnega direktorja policije varuje državne funkcionarje, "če je zaradi opravljanja funkcije oziroma javnih nalog resno ogroženo njihovo življenje in telo".

Obtožnica v zadevi Kavaški klan 14 obtoženih bremeni, da naj bi vsaj od decembra 2018 do maja 2021 na območju več držav v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe na veliko trgovali z mamili. Mamila naj bi prepeljali v Slovenijo in druge države ter jih prodali preprodajalcem mamil.

Sojenje se je začelo 23. januarja. Od takrat so bili razpisali številni naroki, sodni senat pa med drugim še ni odločil o predlogu obrambe glede izločitve dokazov, predvsem komunikacije Sky, po kateri so komunicirali domnevni člani slovenske celice Kavaškega klana.