Nataša Vodušek je prepričana, da je proces ustvarjen, da bi se upravičil njen odpoklic z mesta veleposlanice. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Vodušek je prepričana, da je proces ustvarjen, da bi se upravičil njen odpoklic z mesta veleposlanice. Foto: MMC RTV SLO

Dupovac trdi, da je z Voduškovo, ki je bila takrat veleposlanica Slovenije v Sarajevu, govoril v noči, ko se je zgodila prometna nesreča na ortopedskem oddelku sarajevskega kliničnega centra. Vprašal naj bi jo, ali je pred vožnjo uživala alkohol, kar naj bi Voduškova zanikala.

Voduškova delovala raztreseno
Nato ji je pojasnil, da je v BiH-u običajno, da se ob hudih prometnih nesrečah odvzame vzorec krvi, na kar naj bi Voduškova pristala z besedami, da želi, da se jo obravnava kot vse druge. Dejal je, da se ne more izreči o tem, ali je Voduškova kazala znake morebitne alkoholiziranosti, dejal pa je, da je bila raztresena.

Nekdanja veleposlanica trdi nasprotno
Nataša Vodušek je trditve o prostovoljnem odvzemu vzorca krvi zanikala in dejala, da so te trditve v "nasprotju z materialnimi dokazi", ki pa jih na vprašanje sodnice ni želela opredeliti.

Voduškova je po sojenju znova dejala, da ni kriva za prometno nesrečo, da ni vozila pod vplivom alkohola in da ji nikoli niso odvzeli krvi. Dodala je, da tožilstvo nima zapisnika o odvzemu krvi, ki bi ga podpisale za to pooblaščene osebe, in da nima analize krvi. Da "imajo velik problem z vzorcem krvi, ki je bil, če je bil, odvzet na spektakularno nenavaden način," pa je izpostavil tudi zagovornik Voduškove Janez Koščak.

Kot je znano, obtožnica Nataši Vodušek očita povzročitev hude prometne nesreče v vinjenem stanju. Nesreča se je zgodila oktobra 2008 v Sarajevu, v njej pa se je hudo poškodoval takrat 45-letni Sarajevčan. Sojenje se bo nadaljevalo 31. avgusta, ko bodo zaslišali očividca nesreče in izvedenca prometne stroke.