Na neuradne informacije v zadevi Šuštar še vedno čaka tudi slovenska policija. Foto: RTV SLO
Na neuradne informacije v zadevi Šuštar še vedno čaka tudi slovenska policija. Foto: RTV SLO
Spet zaslišali Šuštarja

Kanadski sodnik je vnovič zaslišal Borisa Šuštarja in odločil, da ostane v priporu.

Sodišče v Torontu je tako zopet zavrnilo prošnjo za plačilo varščine in izpustitev nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo. Kanadsko pravosodno ministrstvo pa od slovenskih kolegov še vedno ni dobilo prevoda dela sodne dokumentacije v zadevi Šuštar. Slovensko ministrstvo tega za zdaj ni želelo komentirati, poroča TV Slovenija.

Kot je znano, je bila za Šuštarjem razpisana mednarodna tiralica. Kanadske oblasti so ga zato, in ker je imel Šuštar tudi neveljaven potni list, aretirale ob prihodu na narok za politično zatočišče. Nekdanji državni sekretar ima še vedno na voljo tri možnosti: lahko dobi politični azil, lahko ga izženejo ali pa izročijo Sloveniji.

Slovenija je sicer že 3. avgusta Kanado za izročitev Šuštarja prosila po diplomatski poti (prek konzularnega sektorja ministrstva za zunanje zadeve). O tem pa bo odločal kanadski minister za pravosodje. Pristojni kanadski organi so slovensko pravosodje že obvestili o tem, da so Šuštarja 3. avgusta priprli ravno na podlagi omenjene prošnje.

Spet zaslišali Šuštarja