Tarča vandalov je bil tudi predsednik SNS-a Zmago Jelinčič. Foto: BoBo
Tarča vandalov je bil tudi predsednik SNS-a Zmago Jelinčič. Foto: BoBo

Na vratih njegove hiše sta se v teh dneh pojavila grafit z napisom "Je suis" in podoba motorne žage, fotografijo dejanja pa je v torek objavil na Twitterju. "Očitno tisti, ki je packal po mojih vratih, ni videl napisa zgoraj," je zapisal ob objavi. Že pred časom je namreč nanje namestil obvestilo, da je lastnik oborožen.

V preteklih dnevih in mesecih se je sicer zvrstilo že več podobnih akcij. Tako je notranji minister Aleš Hojs v soboto zvečer na Twitterju objavil posnetek fotografije dohoda k hiši, na kateri je videti zapis "lažnivec".

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je 9. aprila zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. Policija dogodek preiskuje, politična javnost pa ga je ostro obsodila.

V začetku februarja so neznanci na pročelje in vrata prostorov Zavoda Iskreni v Ljubljani narisali kljukasta križa, na vrata pa so zapisali še "korupcija?". Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nekaj dni zatem nalepili podobo predsednika NSi-ja in obrambnega ministra Mateja Tonina. V januarju pa je tedanjemu predsedniku DeSUS-a Karlu Erjavcu nekdo na vrata ograje napisal "podgana". Dejanja nestrpnosti so v političnih krogih obsodili.