Ubežnik je umrl kmalu po tem, ko ga je policija prijela. Foto: MMC RTV SLO
Ubežnik je umrl kmalu po tem, ko ga je policija prijela. Foto: MMC RTV SLO

Gre za 44-letnega Dunajčana, ki se je dopoldne izognil kontroli graških policistov, a podrobnosti tistega dogodka niso znane. Kot je sporočila Policijska uprava Murska Sobota, je bil operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor o zasledovanju neznanega povzročitelja od avstrijske policije prvič obveščen ob 10.51, minuto pozneje pa je prejel še sporočilo, da je povzročitelj vstopil v Slovenijo in da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč.

V zasledovanju avstrijske policije je sodelovala tudi specialna policijska enota, ki je bila v okviru priprav na obisk makedonskega predsednika Gjorgeja Ivanova v Avstriji na mejnem prehodu Šentilj. Ubežnik je bežal v smeri proti Madžarski. Policija je neznanca, ki je vozil avtomobil seat leon, prvič ustavila v bližini izvoza za Turnišče, vendar je odpeljal naprej in ob prebitju blokade poškodoval policijsko vozilo.

Drugič je bil zaustavljen v bližini počivališča Pince, kjer je bila vozniku odvzeta prostost. Pri tem sta bila slovenski in avstrijski policist lažje poškodovana. Ker je bil Dunajčan zelo razburjen, so ga odpeljali v bolnišnico v Rakičan, kjer je prejel injekcijo s pomirjevali. Kmalu zatem, okoli 13. ure, je umrl. Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala tudi, ali je bil pobegli voznik pod vplivom alkohola oziroma mamil.

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da je generalni direktor policije Stanislav Veniger imenoval komisijo z namenom razjasnitve vseh okoliščin in ukrepanja policistov v tem primeru. Več informacij bo policija ponudila v torek na novinarski konferenci, saj še traja zbiranje obvestil.

Smrt avstrijskega ubežnika
Smrt avstrijskega ubežnika