Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ob 11.48 sta na izvozu z avtoceste v smeri Tržiča, občina Naklo, trčili osebni vozili. Povzročitelj nesreče je v Podtaboru zapeljal v napačno smer na izvozni krak, namenjen izključevanju prometa z avtoceste proti Tržiču. Umrla je potnica v avtomobilu drugega udeleženca, so sporočili kranjski policisti.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so očividci prometne nesreče ponesrečenko pred prihodom gasilcev in reševalcev že oživljali, vendar je kljub posredovanju umrla na kraju. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščena človeka iz vozil, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in očistili po vozišču iztekle motorne tekočine.

Povzročitelj, ki je bil v avtomobilu sam, se je v nesreči poškodoval, prav tako voznik drugega avtomobila. Enega je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, drugega pa so odpeljali z reševalnim vozilom.

Za oba udeleženca je bil odrejen strokovni pregled, za avtomobil povzročitelja pa tudi izvedenski pregled. Prometni policisti o nesreči vodijo predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Izvoz z avtoceste, ki je bil zaradi nesreče nekaj ur zaprt, je zdaj znova prevozen.