Previdno v gorah! Foto: BoBo
Previdno v gorah! Foto: BoBo

Reševalci so trupli moškega in ženske našli na višini kakih 2350 metrov, je sporočila reševalna služba Furlanije - Julijske krajine (FJK).

Alpinista naj bi nameravala preplezati običajno pot na 2666 metrov visoko goro, ki se začenja malo nad zavetiščem Corsi.

Alarm so sprožili v torek zjutraj iz mednarodnega centra v Vratih-Megvarju (Thorl Maglern) na avstrijskem Koroškem, od koder so ga posredovali tudi gorski reševalni postaji v Rablju (Cave del Predil) in postaji finančne straže na Žlebeh (Sella Nevea) v Italiji. Iskanje je steklo takoj, reševalci pa so kmalu našli avtomobila alpinistov na parkirišču pod stezo, ki vodi do zavetišča Corsi.

Gora vzela izkušenega moža
Trupli pogrešanih alpinistov so naposled našli in ju pripeljali v dolino, je pozneje sporočila gorska reševalna služba FJK. Preiskavo v povezavi s smrtjo slovenskih alpinistov vodijo pripadniki finančne straže s postaje na Žlebeh.

Po naših informacijah je bil ponesrečenec izkušeni gornik z Bovškega, neuradno naj bi par hodil v navezi, na pohod pa naj bi se odpravila že v soboto.

Smrt slovenskih alpinistov na gori Viš
Smrt slovenskih alpinistov na gori Viš