Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da jim je z zbiranjem obvestil uspelo utemeljiti razloge za sum storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, zato so na specializirano državno tožilstvo vložili pobudo, da preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča predlaga izdajo odredbe za osebne in hišne preiskave pri omenjeni trojici.

S hišnimi preiskavami in zbiranjem obvestil so ugotovili, da so osumljeni organizirali prostitucijo tako, da so izkoristili socialno stisko najmanj treh državljank Venezuele in Kolumbije ter jih s preslepitvijo, da bodo delale kot plesalke, zvabili in organizirali njihov prevoz v Slovenijo. Potem ko so jih v nočnem lokalu nastanili, so jim povedali, da njihovo delo ne zajema le plesa, pač pa tudi prostitucijo.

Trojica je na ta način zlorabila odvisnost in podrejen položaj žrtev ter jih nadzirala, s siljenjem v prostitucijo pa si hkrati pridobivala protipravno premoženjsko korist. Vse tri osumljene so policisti v nedeljo pridržali in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča, žrtve pa naselili v krizno namestitev.

Osumljenim v primeru obsodbe grozi od tri do 15 let zapora.