Foto: Televizija Maribor
Foto: Televizija Maribor

Dopoldne okoli 10.30 je zagorelo na Rakitni. Po do zdaj znanih podatkih je bil v požaru huje poškodovan 41-letnik, njegovo življenje pa je ogroženo. Na kraju še posredujejo gasilci, ker požar še ni v celoti pogašen, policisti pa so zavarovali kraj dogodka.

Po informacijah Uprave RS za zaščito in reševanje so v kraju požara posredovali prostovoljni gasilci z Rakitne, iz Podpeči in Kamnika pod Krimom, ki so pogasili ostanke objekta velikosti 4 x 6 metrov, ki se ga je držala še manjša lopa.

Močno opečenega lastnika, ki je povzročil požar, je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe hitre nujne medicinske pomoči Brnik prepeljal v UKC Ljubljana. Drugi člani družine niso dobili poškodb. Eden od gasilcev si je med posegom poškodoval gleženj. Za družino, ki je ostala brez doma, so poskrbele občinske službe.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, bodo kriminalisti začeli ogled in ugotavljati vzrok požara in vse okoliščine dogodka, ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezne možnosti.

Še en požar v kraju Veniše

V požaru, ki je izbruhnil v gospodarskem objektu v kraju Veniše v občini Krško, pa je umrl en človek, enega so prepeljali v bolnišnico. Požar so pogasili.