Trilar je priznal, da je povzročil nesrečo, pri čemer je bil vinjen. Kljub temu ne želi odstopiti s položaja župana. Foto: BoBo
Trilar je priznal, da je povzročil nesrečo, pri čemer je bil vinjen. Kljub temu ne želi odstopiti s položaja župana. Foto: BoBo

Trilar je po nesreči zavrnil preizkus alkoholiziranosti, zato so policisti vpliv alkohola ugotavljali v strokovnem pregledu, ki je bil opravljen v zdravstveni ustanovi. "Rezultati analize so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo," je pojasnil Milan Jakovljevič s Policijske uprave Kranj, ki pa stopnje alkoholiziranosti povzročitelja nesreče ni mogel razkriti.

Ovadbe glede suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa policisti za zdaj sicer niso vložili, saj preiskava še poteka.

Trilar priznava, a ne odstopa
Kmalu po tem, ko se je razvedelo za nesrečo, je Trilar njeno povzročitev priznal. Kot je izpostavil, svoje neprimerno ravnanje iskreno obžaluje. Opravičil pa se je tudi vsem vpletenim, občanom in policistom, do katerih se je po nesreči neprimerno obnašal.

Nekatere svetniške skupine so Trilarja pozvale k odstopu, a tega ni storil. Je pa razpadla njegova pred kratkim sestavljena koalicija, saj so se za izstop iz nje odločile vse članice. O ravnanju župana in o njegovi prihodnosti bo v sredo na izredni seji odločal mestni svet, po njej pa bo jasno, kolikšno podporo Trilar sploh še uživa.