Policisti iščejo voznika VW passata zlate ali srebrne barve s tablico KP, ki je bil prav tako udeležen v nesreči. Foto: BoBo
Policisti iščejo voznika VW passata zlate ali srebrne barve s tablico KP, ki je bil prav tako udeležen v nesreči. Foto: BoBo

Po prvih znanih podatkih sta voznika osebnih vozil znamke BMW in VW passat vozila v smeri Kranja vzporedno po dveh voznih pasovih v isto smer. Na mestu, kjer se pasova združita v enega, pa sta bočno trčila. Voznika BMW-ja je odbilo v levo, tako da je zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko se je po njem pripeljala voznica osebnega vozila in trčil vanjo. Voznik osebnega vozila VW passat pa je po nesreči odpeljal naprej v smeri Kranja.

Kljub hitri pomoči je 33-letni voznik BMW-ja na kraju nesreče umrl, voznica osebnega vozila in otrok, ki je bil z njo v avtomobilu, pa sta poškodovana. Voznica je utrpela hujše poškodbe, a njeno življenje ni ogroženo. Otrok je lažje poškodovan.

Na podlagi zbiranja obvestil in informacij od občanov so policisti pridobili podatek o vozilu znamke VW Passat, ki bi lahko bilo udeleženo v prometni nesreči na območju Medvod. Trenutno policisti še intenzivno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine, o vsem pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.