V akciji so sodelovali tudi pripadniki Specialne enote policije s potapljači, a truplo pogrešanega so našli naključni turisti. Foto: PU Nova Gorica
V akciji so sodelovali tudi pripadniki Specialne enote policije s potapljači, a truplo pogrešanega so našli naključni turisti. Foto: PU Nova Gorica
Soteska Koritnice. Foto: PU Nova Gorica
Soteska Koritnice. Foto: PU Nova Gorica

Torkova iskalna akcija 23-letnega britanskega državljana je tako končana, je sporočil Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Čeprav je v njej sodelovalo večje število policistov gorske policijske enote iz treh policijskih uprav, pripadnikov Specialne enote policije s potapljači in bovških gasilcev, so plavajoče truplo v reki Koritnici 300 metrov od trdnjave Kluže proti Bovcu našli trije tuji državljani, je pojasnil Božnik in dodal, da je nivo Koritnice danes za slab meter nižji kot ob koncu tedna.

Tako kot prejšnje dni so iskalno akcijo na Bovškem spremljali tudi ožji sorodniki in znanci pogrešanega. Vodstvo policijske postaje Bovec jim je že prej predstavilo vse dosedanje izvedene in načrtovane dejavnosti v zvezi z iskanjem pogrešanega in tudi delo, ki ga v zvezi s tem opravljajo tako policisti kot drugi reševalci sil za zaščito in reševanje, ki sodelujejo pri omenjenem iskanju.

Iskal je izgubljen prenosni telefon

Po doslej zbranih podatkih sta bila britanska državljana, stara 23 in 27 let, v četrtek na južni strani trdnjave Kluže. Mlajšemu je v sotesko deroče reke Koritnice padel prenosni telefon, zaradi prepadnosti in strmega terena pa mu ni uspelo priti do desnega brega reke, kjer bi izgubljeni telefon lahko bil. Oba sta se zato s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave proti Logu pod Mangartom in parkirala. 23-letnik je šel ob približno 17.45 iskat telefon ob levem bregu reke, kmalu zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Iskalno akcijo je vodila Policijska postaja (PP) Bovec, v njej pa je sodelovalo več deset policistov. Tokrat se je policistom novogoriške policijske uprave pridružilo tudi več policistov gorske policijske enote s treh policijskih uprav, novogoriške, ljubljanske in kranjske, so sporočili. Ti so bili dobro opremljeni z alpinistično opremo in usposobljeni za delo v najzahtevnejših razmerah. Po ponedeljkovi popoldanski prekinitvi so se iskanju pogrešanega v torek znova pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali s pomočjo brezpilotnika.

Trdnjava Kluže. Foto: PU Nova Gorica
Trdnjava Kluže. Foto: PU Nova Gorica
V strugi Koritnice so našli truplo pogrešanega Britanca.