V predoru Trojane je trčilo več tovornjakov. Foto: Center za zaščito in reševanje Domžale/Facebook
V predoru Trojane je trčilo več tovornjakov. Foto: Center za zaščito in reševanje Domžale/Facebook

V avtocestnem predoru Trojane proti Mariboru so se okoli 9.30 zgodila tri naletna trčenja vozil, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V prvi nesreči so bili v naletnem trčenju v predoru udeleženi dve tovorni vozili in eno osebno. Prometno nesrečo je po ugotovitvah policistov povzročil slovaški voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil najprej v osebno vozilo voznice pred seboj, nato pa še v zadnji del tovornega vozila češke registracije, ki je stalo na vozišču zaradi razmer v prometu.

Pri tem je bila udeležena voznica osebnega vozila lažje poškodovana in je pozneje sama poiskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju izrekli globo, so pojasnili.

V drugi nesreči je bilo v naletnem trčenju v predoru udeleženih pet tovornih vozil, štirje slovenske in en makedonske registracije. Prometna nesreča se je zgodila, ker so štirje vozniki zaradi prekratke varnostne razdalje naletno trčili. Trije vozniki so bili pri tem lažje poškodovani, eden izmed njih je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, dva pa sta zdravniško pomoč pozneje poiskala sama. Vsem štirim voznikom, ki so vozili na prekratki razdalji, so policisti izdali plačilni nalog.

V tretjem dogodku so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila, trije slovenske in eden romunske registracije. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost. Voznik tovornega vozila je tako s prednjim delom trčil v dve stoječi tovorni vozili pred sabo. Vanj je nato zaradi prekratke varnostne razdalje trčil še en voznik tovornjaka. Vozniku, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo, in vozniku, ki je vozil na prekratki razdalji, je bila izrečena globa, so pojasnili ljubljanski policisti in dodali, da v tej prometni nesreči ni bil nihče poškodovan.

Zastoj vse do Krtine

Zaradi odpravljanja posledic nesreč je bila avtocesta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Mariboru več ur zaprta, nastajali so zastoji. Na tem odseku promet še vedno poteka počasi, opozarjajo policisti.

Huda nesreča v predoru Trojane