Rop se je zgodil v zagrebškem trgovskem centru Getro. Foto: EPA
Rop se je zgodil v zagrebškem trgovskem centru Getro. Foto: EPA
Oboroženi rop v Zagrebu

Drugega roparja so varnostniki ranili in se zaradi hudih poškodb zdravi v bolnišnici Rebro, medtem ko je tretjemu roparju uspelo pobegniti.

Oborožena in zamaskirana roparja sta skušala ukrasti dobiček, ki sta ga varnostnika nosila v varnostni kombi. Roparja sta na varnostnika začela streljati z brzostrelkami uzi, s streli pa ju je onesposobil tretji varnostnik, ki je prišel iz kombija.

Na roparja je nato streljal še eden izmed varnostnikov, nekateri hrvaški mediji pa poročajo, da je varnostnik enega roparja ustrelil v glavo in ubil, ko je že ležal na tleh.

Tretji ropar je oba kolega čakal zunaj parkirišča trgovskega centra, po streljanju pa je pobegnil z osebnim avtomobilom in ga policija še išče. Po podatkih policije naj bi roparji že imeli kriminalno preteklost.

Znanemu kriminalcu strel v glavo
To je že drugo odmevno kriminalno dejanje v zadnjih dneh v hrvaški prestolnici. V soboto zvečer je ostrostrelec z enim strelom v glavo ubil enega najbolj znanih zagrebških kriminalcev Davorja Zečevića - Zeca, ki je bil za konec tedna izpuščen iz zapora, kjer je bil zaprt zaradi preprodaje mamil.

Zečević bi moral biti konec meseca predčasno izpuščen na prostost, potem ko je prestal osem od devetih let zaporne kazni.

G. V.

Oboroženi rop v Zagrebu