Omar Naber je ves čas sodnega postopka zanikal vse obtožbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Omar Naber je ves čas sodnega postopka zanikal vse obtožbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tako je višje sodišče potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je pevca zaradi suma, da je v noči na 27. oktober pred šestimi leti otipaval in spolno nadlegoval takrat 21-letno študentko v ljubljanski diskoteki Bachus, na enako pogojno kazen obsodilo novembra lani, zaradi zastaranja pa zavrnilo del obtožbe, ki se je nanašal na povzročitev lahke telesne poškodbe, poroča časnik Delo.

Naber je, je odločilo sodišče, 27. oktobra 2005 stopil je do študentke in z eno roko zgrabil njeni roki na hrbtu, medtem ko jo je z drugo otipaval po mednožju ter ji segel pod majico proti prsim. Ves čas jo je tudi lizal po obrazu. Čeprav se je poskušala izviti iz njegovega prijema, ji to ni takoj uspelo, Naber pa je na njeno zavrnitev odgovoril tako, da jo je s pestjo udaril po levi strani obraza. Pevec je sicer ves čas sodnega postopka zanikal vse obtožbe.

Prvič obsojen "le" zaradi nasilništva, drugič spolnega nasilja
Pevca so zato maja 2009 na okrožnem sodišču obsodili zaradi nasilništva (na sedem mesecev zapora, pogojno na dve leti), razpravljajoči senat pa v njegovem ravnanju takrat ni videl spolnega nasilja, ki mu ga je bila očitala obtožba (tožilstvo ga je bremenilo spolnega nasilja v steku s kaznivim dejanjem nasilništva). A višje sodišče je sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje drugemu sodnemu senatu.

Drugi sodni senat je nato novembra lani odločil, da je Naber kriv spolnega nasilja v steku s kaznivim dejanjem lahke telesne poškodbe. Izrekel mu je sedem mesecev zapora za spolno nasilje in pet mesecev za lahko telesno poškodbo ter mu nato določil enotno zaporno kazen desetih mesecev, pogojno na dve leti.

Naber in njegov zagovornik, odvetnik Mitja Jelenič Novak, sta se na sodbo pritožila - višje sodišče jima je pritrdilo le delno, in sicer glede zastaranja dela obtožbe, ki se je nanašala na povzročitev lahke telesne poškodbe, zato je obtožbo v tem delu zavrnilo, tisti del sodbe, ki se je nanašal na spolno nasilje, pa je potrdilo, še poroča Delo.