Cenčkova bo v zaporu še 12 let, več kot leto pa je že v priporu. Foto: Pixabay
Cenčkova bo v zaporu še 12 let, več kot leto pa je že v priporu. Foto: Pixabay

Okrožno sodišče v Ljubljani je Cenčkovo na 13 let zapora obsodilo decembra lani. Dokazi naj bi po besedah sodnika Tomaža Bromšeta kazali na to, da je prav ona svojega partnerja po prepiru s kuhinjskim nožem zabodla v prsni koš. Zatem je poklicala medicinsko pomoč, rekoč, da se je samopoškodoval. A je žrtev policistu, ki je bil na kraju dogodka, povedala, da naj bi ga zabodlo dekle, torej Cenčkova.

Njeno pritožbo na razsodbo je višje sodišče pred enim mesecem obravnavalo na javni obravnavi, zdaj pa je prejela negativen odgovor nanjo. Cenčkova bo v zaporu še 12 let, več kot leto pa je že v priporu, poroča Delo.

Kot poročajo Slovenske novice, njen zagovornik Dušan Csipö napoveduje, da bo uporabil izredno pravno sredstvo in bo obsodilno sodbo z zahtevo za varstvo zakonitosti izpodbijal na vrhovnem sodišču. Meni, da so bile Cenčkovi kršene predvsem procesne, pa tudi nekatere zakonske določbe.

Na javni obravnavi na višjem sodišču je sicer Cenčkova pred mesecem dni dejala, da se dogodka ne spomni, vendar verjame, da partnerja ni ubila, saj da ga je imela rada. Csipö je v obrambo Cenčkove dejal, da je posnetek klica na številko 112, na katerem se v ozadju sliši tudi oškodovanca, ki je rekel, da mu je prebodla pljuča, zelo slabe kakovosti in bi ga morali zato strokovnjaki očistiti.