Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po navedbah mariborskih policistov sta se 24-letnik in 22-letnica, ki sta se prevažala na pokrovu motorja osebnega vozila, z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici
Okoli pol enih ponoči je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka in zapeljala v levo čez nasprotni pas in trčila v vrtno ograjo.

Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče, kjer sta obležala hudo poškodovana. Prepeljali so ju v UKC Maribor, kjer pa je 24-letnik pozneje umrl.

Povzročiteljica prometne nesreče je, kot pojasnjujejo na PU-ju Maribor, voznica začetnica. "Čeprav med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala," so pojasnili in dodali, da bodo voznico kazensko ovadili.

Napad na reševalce

Po nesreči je prišlo tudi do napada na reševalce. Med nudenjem pomoči poškodovanima sta na kraj nesreče prišla dva 22-letnika, ki sta začela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval.

"Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa kršitev spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega. Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini," so incident opisali na PU-ju Maribor.

Ker so s tem kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, bodo policisti zoper vse, razen za pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.