Kristjan Kamenik. Foto: BoBo
Kristjan Kamenik. Foto: BoBo

Podrobnosti preiskave, v okviru katere so kriminalisti v četrtek izvedli hišne preiskave v več slovenskih krajih in pri tem odvzeli prostost 20 osebam, še vedno niso znane. Več naj bi na policiji povedali na novinarski konferenci v prihodnjih dneh.

Po poročanju medijev je med osumljenci Kristjan Kamenik, ki je bil zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini. Znan je tudi iz primera Tekačevo, v katerem pa je bil lani oproščen, vendar ta sodba še ni pravnomočna.

Kot poroča Večer, je bil v nedeljo Kamenik priveden pred preiskovalnega sodnika. "V tej fazi zaslišanja se je branil z molkom, sodnik je zoper njega odredil pripor," je povedala Kamenikova odvetnica Maksimiljana Klinc Mlakar, ki se bo zoper sklep o priporu pritožila.

Iz kazenske ovadbe zoper dvajseterico je po navedbah Večera mogoče razbrati, da so kriminalisti v več let trajajoči preiskavi organizirani skupini, ki naj bi na veliko trgovala s kokainom, prestregli manj kot pet kilogramov te substance. Proti osumljenim naj bi začeli zbirati obvestila na podlagi anonimne prijave.

Četrtkove aktivnosti kriminalistov so potekale na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.