Sojenje se bo po treh letih le začelo. Foto: BoBo
Sojenje se bo po treh letih le začelo. Foto: BoBo

Zunajobravnavni senat celjskega sodišča je zavrnil ugovore zoper obtožnico, ki Ernesta Plesnika, lastnika apartmaja Kragulj, v katerem so smučarji umrli, in Stanislava Dečmana, člana komisije za opravljanje tehničnih pregledov v apartmaju, bremeni povzročitve splošne nevarnosti, poroča Večer.

Leta 2012 so namreč v omenjenem apartmaju zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrli 24-letna Dragan Žunić in Bernarda Hiti ter njen dve leti mlajši fant Davor Grofelnik. V dolgotrajni preiskavi je bilo nato ugotovljeno, da je povečano količino ogljikovega monoksida v apartmaju povzročilo hkratno delovanje kaminske in plinske peči. Po treh letih bo zdaj očitno prišlo tudi do sojenja.

Na sumljive okoliščine v apartmaju je sicer prvi postal pozoren prav Plesnik, saj je v njem neprestano zmanjkovalo vode, hiša pa ni bila polno zasedena. Ko je šel preverjat, kaj se dogaja, je ugotovil, da je apartma pod mladimi smučarji poplavljen. Ker je bil njihov apartma zaklenjen, so vanj vstopili s pomočjo policije, tam pa so naleteli na tragičen prizor.