Vsi vozniki motornih vozil, ki so na nezakonit način opravili tehnični pregled oz. pridobili zapisnik o tehničnem pregledu za motorna vozila, bodo morali ves postopek registracije vozil obnoviti. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Vsi vozniki motornih vozil, ki so na nezakonit način opravili tehnični pregled oz. pridobili zapisnik o tehničnem pregledu za motorna vozila, bodo morali ves postopek registracije vozil obnoviti. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti so nedavno končali preiskavo sumov nepravilnosti. Usmerjalo jo je Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, kriminalisti pa so v povezavi s tem obravnavali skupino petih osumljencev, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kriminalisti so na podlagi pridobljenih informacij letos začeli zbirati obvestila v povezavi z domnevnimi korupcijskimi kaznivimi dejanji, ki naj bi se dogajala pri opravljanju tehničnih pregledov v Idriji.

Trojico so v času preiskave pridržali
Marca so izvedli zaključno akcijo, v kateri so trem osebam, starim 22, 38 in 52 let, odvzeli prostost. Med njimi je bil tudi 52-letni tehnični preglednik v Idriji. Osebe so po opravljeni preiskavi izpustili na prostost.

V okviru preiskave so ugotovili, da se je skupina petih osumljencev ukvarjala s kaznivimi dejanji s področja korupcije. Osebi, stari 38 in 22 let, so ovadili zaradi suma storitve več kaznivih dejanj sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Tehničnega preglednika pa so kriminalisti ovadili zaradi suma storitve več kaznivih dejanj, in sicer zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter ponareditve ali uničenja uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva.

Dvema osumljencema odvzeli prometno dovoljenje
Dve osebi, stari 21 in 31 let, ki nista bili med pridržanimi, so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja dajanja daril za nezakonito posredovanje. Kriminalisti so prvo ovadili tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, drugo pa zaradi kaznivega dejanja overitve lažne vsebine.

Novogoriški kriminalisti so v okviru preiskave obema omenjenima osumljencema zasegli registrske tablice in prometno dovoljenje ter za vozila odredili izredni tehnični pregled.

Vsi vozniki motornih vozil, ki so na nezakonit način opravili tehnični pregled oz. pridobili zapisnik o tehničnem pregledu za motorna vozila, bodo morali ves postopek registracije vozil obnoviti. Ugotovljeno je namreč bilo, da so bila tako registrirana motorna vozila večinoma starejše izdelave in tehnično niso bila povsem brezhibna.

Po ugotovitvah kriminalistov so posamezniki za tovrstne usluge plačevali od 80 do 90 evrov za posamezno motorno vozilo.