Policija je izsledila Albina Žnidaršiča. Foto: MMC RTV SLO
Policija je izsledila Albina Žnidaršiča. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, je bil Žnidarič na Okrožnem sodišču na Ptuju lani septembra obsojen za tri kazniva dejanja: spolno zlorabo mladoletne osebe, spolno zlorabo slabotne osebe in ponavljanja kaznivega dejanja. Ob tem mu je sodišče prepovedalo opravljati duhovniški poklic povsod, kjer bi lahko prišel v stik z mladoletniki, poroča Večer. To sodbo je pozneje potrdilo še mariborsko sodišče, ker pa se Žnidarič na Dobu ni pojavil, je bila za njim razpisana tiralica. Policisti so ga nato prijeli v začetku tedna na območju Štajerske.

Tiralica razpisana tudi za Frantarjem ...
Sicer pa v zaporu na Dobu čakajo tudi nekdanjega kašeljskega župnika Franca Frantarja, ki je bil prav tako obsojen zaradi spolnih kaznivih dejanj, ki naj bi jih izvršil nad mladoletnico in je bil obsojen na pet let zapora. Tudi zoper njega je razpisana tiralica, saj se ni zglasil na prestajanje zapornih kazni, policisti pa ga ne najdejo, piše Večer.

... in Zavašnikom
Štajerski dnevnik opozarja na še eno (mednarodno) tiralico, ki je razpisana za nekdanjim lastnikom diskoteke Lipa Robertom Tomažem Zavašnikom. Ta je bil zaradi smrti treh deklet pred Lipo obsojen na pet let zapora, kazen pa bi moral začeti prestajati že junija, a tudi njega na Dobu niso dočakali. 14. julija je okrožno sodišče odredilo njegov prisilni privod, po dveh mesecih pa je policistom naložilo še urgenco o prisilni privedbi. Ker ga še niso našli, je sodišče za njim razpisalo tiralico.