Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V mestnem parku v središču Maribora je v noči na nedeljo 22-letnik z ostrim predmetom, domnevno z nožem, hudo poškodoval 20-letnico. Kot je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije PU-ja Maribor Beno Meglič, sta zaradi vpitja žrtve v neposredno bližino prišla mlajši moški in ženska, ki sta tudi opozorila policista na dogajanje. Ob prihodu sta policista neposredno ob zgradbi akvarija-terarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko. Takoj sta poklicala reševalno vozilo in jo skušala ohranjati pri zavesti.

Policisti so nato izsledili 22-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost in ga pridržali. Priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti.

20-letnico so odpeljali v UKC Maribor, kjer je bila po nujni zdravniški oskrbi in kirurškem posegu hospitalizirana in je še vedno v smrtni nevarnosti.

"Po do zdaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta se osumljenec in žrtev poznala, vendar nista bila par. Pri ugotavljanju motiva je bilo ugotovljeno, da je osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja, v tej zvezi preiskujemo, ali je bilo njuno srečanje dogovorjeno oz. jo je osumljenec pričakal v zasedi," so navedli mariborski policisti.

"Prav tako lahko potrdimo, da za 22-letnega osumljenca obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, ki sta bili na območju policijske postaje Šentilj izvršeni pred navedenim kaznivim dejanjem. Gre za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari ter poskus velike tatvine, vendar v tej zvezi policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih v obeh primerih na pristojno sodišče v Mariboru podali kazensko ovadbo. V sklopu preiskave kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete so policisti izvedli več dejavnosti, tudi v povezavi z osumljencem," je pojasnil Meglič. Policisti osumljenca v preteklosti niso obravnavali za nasilna kazniva dejanja.

Za kaznivo dejanje umora je po kazenskem zakoniku predvidenih najmanj 15 let zapora, storilca pa se za poskus umora lahko kaznuje enako kot za dokončano kaznivo dejanje.

Grozljiv napad v Mariboru zaradi ljubosumja
Napad v mestnem parku v Mariboru