Vitan Mal se je v začetku leta zagovarjal, da ni slikal otrok, temveč tudi okolico in druge ljudi, saj je preizkušal fotoaparat. Foto: BoBo
Vitan Mal se je v začetku leta zagovarjal, da ni slikal otrok, temveč tudi okolico in druge ljudi, saj je preizkušal fotoaparat. Foto: BoBo

Učenci in učitelji osnovne šole so ga že lani pred začetkom poletnih počitnic opazili med potikanjem okoli šole ter fotografiranjem otrok, je poročalo Delo. Ravnateljica osnovne šole Mateja Urbančič Jelovšek je lani potrdila, da je v zvezi s tem tudi že dvakrat obvestila policijo.

Mal se je na začetku leta v javnosti zagovarjal, da je le preizkušal nov fotoaparat. Kot je povedal, je fotografiral pešce, avtomobile, kolesarje oziroma vse, ki so prišli mimo. Pojasnil je, da je fotografiral tudi šolsko ograjo in v ozadju igrišče, saj je preizkušal avtomatiko fotoaparata.

Po neuradnih informacijah Dela so nekateri starši osnovnošolskih otrok na fotografijah prepoznali svoje otroke in podali predlog za pregon zaradi neupravičenega slikovnega snemanja. Tega je policija nato posredovala ljubljanskemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Na tožilstvu so potrdili, da so kazensko ovadbo zaradi nezakonitega fotografiranja osnovnošolskih otrok oziroma razpolaganja z nedovoljenim slikovnim materialom, na katerem naj bi bili otroci, prejeli 19. decembra lani, 27. februarja letos pa še njeno dopolnitev. Dodali so, da je zadeva še v proučitvi pri pristojnemu tožilcu ter da tožilska odločitev še ni bila sprejeta, je še poročal časnik.