Evrokalkulator zaradi njegove majhnosti lahko nosite s seboj. Foto: EPA
Evrokalkulator zaradi njegove majhnosti lahko nosite s seboj. Foto: EPA
Banka Slovenije je med slovenska gospodinjstva razdelila 700.000 kalkulatorjev. Foto: RTV SLO

Evrokalkulatorje je gospodinjstvom podelila Banka Slovenije, ker so razmeroma majhni pa jih lahko nosite s seboj. Evrokalkulator je tovarniško nastavljen na tečaj 239,640 SIT za en evro, rezultat pa se zaoktoži na dve decimalki. Z gumbom rate preverite, na kateri tečaj je kalkulator trenutno nastavljen.

Preprosta uporaba
Če želite vrednosti iz tolarjev pretvotiti v evre, pritisnite gumb home in vtipkajte znesek. Na zgornjem delu zaslona se bo prikazal znesek v evrih. Če želite vrednosti iz evrov pretvotiri v tolarje pa pritisnite gumb euro in vtipkajte znesek. Na zgornjem delu zaslona se bo izpisal znesek v tolarjih.

Kalkolator lahko uporabljate tudi za običajno računanje, v tem primeru pred računanjem pritisnite tipko cal. Rezultati se vam bodo izpisali na spodnjem delu zaslona. Kalkulator se samodejno ugasne po nekaj minutah neuporabe.

Baterijo lahko zamenjate, ko odvijete pokrovček na spodnji strani kalkulatorja. Navodila za uporabo so bila priložena tudi k evrokalkulatorju, ki ste ga dobili domov.

Garancija
Podjetje AB Line, ki je dobavilo evrokalkulatorje vam ob občiajni rabi nudi šestmesečno garancijo za brezhibno delovanje od dneva, ko je Banka Slovenije razdelila kalkulatorje. Če se zgodi, da imate kakršne koli težave, pa se lahko obrnete na podjetje, ki ima sedež na naslovu Cesta v Mestni log 55, 1001 Ljubljana ali na telefonsko številko 01/28-11-753 od 9.00 do 13.00.

Ana Mušič