Pusićeva je dejala, da se bosta z Erjavcem pogovarjala, dokler ne bosta našla rešitve. Foto: MMC RTV SLO
Pusićeva je dejala, da se bosta z Erjavcem pogovarjala, dokler ne bosta našla rešitve. Foto: MMC RTV SLO

Pusićeva je povedala, da se je s slovenskim zunanjim ministrom pogovarjala po telefonu in da sta v pogovoru potrdila njuno srečanje prihodnji teden v Bruslju. "Več je bilo različnih ugibanj, da bo to srečanje odpovedano iz različnih razlogov, slovenskih notranjih in zaradi načelnih razlik v odnosih med državama. Ni odpovedano, danes sva ga z Erjavcem potrdila," je povedala Pusićeva, ki se bo v čilski prestolnici Santiago de Chile udeležila sedmega vrhunskega srečanja držav Evropske unije in Latinske Amerike.

Hrvaška zunanja ministrica je ob tem spet ponovila, da je Hrvaška pripravljena umakniti pooblastila komercialnim bankam za tožbe proti Ljubljanski banki in Novi Ljubljanski banki na hrvaških sodiščih, če bo s Slovenijo dosežena alternativna rešitev. Ob tem je dodala, da obstaja več predlogov za rešitev spora. "V tem času smo zelo blizu rešitve," je povedala Pusićeva in zatrdila, da se bosta z Erjavcem v Bruslju pogovarjala, dokler ne določita mogoče rešitve.

Slovenska vlada od Hrvaške zahteva umik pooblastil komercialnim bankam, potem pa bo ratificirala hrvaško pristopno pogodbo z Evropsko unijo.

Pusićeva in Erjavec naj bi se srečala ob robu zasedanja sveta Evropske unije za zunanje zadeve prihodnji teden v Bruslju. Po neuradnih informacijah naj bi se sestala že 30. januarja zvečer.