Premier Pahor je po Schulzevih besedah močan vodja. Foto: MMC RTV SLO
Premier Pahor je po Schulzevih besedah močan vodja. Foto: MMC RTV SLO
Pahor se je sestal s Schultzem

SD je ob obisku vodje skupine socialistov v Evropskem parlamentu Martina Schulza pripravil novinarsko konferenco, ki sta se je poleg evropskega poslanca Schulza udeležila tudi predsednik vlade Borut Pahor in evropska poslanka Mojca Kleva.

Schulz: Pahor je predan ščitenju interesov svoje države
Pahor je Schulza predstavil kot izvrstnega prijatelja in zaupnika ter človeka, s katerim se je veliko posvetoval o reformah, preden je prevzel položaj predsednika vlade in s katerim se posvetuje tudi zdaj, ko imata "simpatično različna mnenja o tem".

Schulz je dejal, da sta s Pahorjem tesno in tudi uspešno sodelovala v času, ko je bil slednji še evropski poslanec. Pojasnil je, da je prišel v Slovenijo, da se s prijatelji pogovori o stanju v EU-ju in sodelovanju socialnih demokratov v evropskih institucijah. Našega premierja je označil za močnega vodjo, ki je v težkih časih predan ščitenju interesov države, pri čemer naj bi užival tudi Schulzevo podporo.

Schulz: Pahorju nisem dajal nasvetov glede Thalerja
Glede tožbe, o kateri razmišlja nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler zoper medijsko hišo zaradi nezakonitega prisluškovanja, je dejal, da se mora njihov nekdanji kolega sam odločiti, kaj bo storil in da ne bo komentiral zadev, ki jih Thaler počne v zasebnem življenju.

Pojasnil je, da je ob izbruhu korupcijske afere poklical Pahorja, ki naj bi v pogovoru izrazil močno stališče, da takšni primeri nimajo v politiki kaj iskati. Ob tem je še zatrdil, da našemu premierju ni dal nikakršnih nasvetov o tem, kako naj postopa.

Dodal je še, da je naloga evropskih poslancev, da na spodoben način predstavljajo svoje državljane in državo. Kot pravi, nobeden izmed članov evropskih socialistov, če krši vrednote skupine, ne more pričakovati drugega, kot da je izključen.

Pahor Thalerjevega namena, da toži medijsko hišo zaradi nezakonitega prisluškovanja, ni želel komentirati.

Predstavila se je nova evropska poslanka Kleva
Na novinarski konferenci se je predstavila tudi nova evropska poslanka Mojca Kleva. Pahor je zanjo dejal, da je poznavalka Evropskega parlamenta in evropske politike. Zatrdil je, da je Kleva mlada, ambiciozna in perspektivna političarka, ki si prizadeva spremeniti stvari v skladu s svojimi videnji in videnji mlajše generacije.


Pahor se je sestal s Schultzem