Bogovič je zadovoljen, da so dosegli poenotenje znotraj stranke. Foto: BoBo
Bogovič je zadovoljen, da so dosegli poenotenje znotraj stranke. Foto: BoBo

Glavni odbor SLS-a je odločal o skupni listi z NSi-jem za evropske volitve in je po besedah predsednika stranke Franca Bogoviča s 96 glasovi za in nobenim proti potrdil sporazum o sodelovanju na volitvah v Evropski parlament.

Prvak SLS je izrazil zadovoljstvo, da je vodstvu uspelo doseči poenotenje znotraj stranke. "Menim, da je to velik prispevek za razvoj politične kulture v Sloveniji. Prepričani smo, da s kolegi iz NSi predstavljamo zmagovalno listo, ki bo prinesla glas modrosti in razuma tudi v Evropski parlament," je zatrdil Bogovič.

Uradni kandidati še skrivnost
Sestava liste še naprej ostaja delna skrivnost, saj se še niso dogovorili o vseh imenih. Bogovič je danes ponovil, da so se doslej z NSi dogovorili, da bodo na listi po štirje člani iz obeh strank: po dva moška in dve ženski iz vsake. Nosilec liste bo evropski poslanec Lojze Peterle, ki je že pozdravil potrditev skupnega nastopa, na zadnjih dveh mestih pa bosta predsednica NSi-ja Ljudmila Novak in Bogovič.

Prvo in drugo mesto na listi naj bi pripadli NSi-ju, tretje in četrto pa SLS-u. Na petem mestu bo predstavnik NSi-ja, na šestem SLS, zadnji dve pa že zasedata predsednika strank. Neuradno bi bil na drugem mestu lahko podpredsednik NSi-ja Aleš Hojs, na petem pa direktorica uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vida Čadonič Špelič.

Iz vrst SLS-a je Bogovič že prejšnji kot možni kandidatki omenil poslanki Jasmino Opec in podpredsednico stranke Olgo Franca ter dodal, da je v obtoku še več imen.