Adria Mobil zaposluje 1.500 ljudi. Foto: BoBo
Adria Mobil zaposluje 1.500 ljudi. Foto: BoBo

"Glede na to, da je ACH družbi Adria Mobil poslal tudi čistopis poziva morebitnim vlagateljem, družba Adria Mobil utemeljeno sklepa, da je večinski lastnik odločitev o prodaji že sprejel," je Goletova sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

V družbi po njenih navedbah ocenjujejo, da prodajni postopek tak, kot je predviden, ni primeren, saj ogroža realizacijo zastavljenih ciljev in s tem interese družbe in njenih deležnikov.

Ob tem je spomnila, da Adria Mobil predstavlja enega največjih izvoznikov v državi in v svoji skupini zaposluje več kot 1.500 ljudi, ki ustvarijo več kot 300 milijonov evrov prihodkov in več kot 15 milijonov evrov čistega dobička.

Spletne Finance ob tem poročajo, da so v ACH-ju neuradno sprejeli pobudo Goletove, naj najdejo strateškega partnerja, a da ne bodo kar izbrali tistega, ki ga bo predlagala direktorica Adrie Mobila. Tako naj bi postopek prodaje vključeval tudi zahtevi, da sedež družbe ostane v Novem mestu, vodstvo družbe pa pri odločanju ostane samostojno. ACH sicer podjetje ocenjuje na 140-180 milijonov evrov.