Adria Airways je letos prepeljala več potnikov kot lani. Foto: BoBo
Adria Airways je letos prepeljala več potnikov kot lani. Foto: BoBo

Predsednik uprave Suhoja Aleksander Rubcov, direktor Adrie Airways Holger Kowarsch in generalni direktor podjetja AA Aviation, prek katerega si Adrio lasti nemška družba 4K Invest, Martin Vorderwülbecke so podpis sporazumov označili kot odprtje novega poglavja za strateške odnose med pogodbenicami.

"Sodelovanje z družbo Suhoj nam je v veliko zadovoljstvo, saj bo ta v celoti podpirala razvojno strategijo Adrie Airways. V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala suhoj superjet 100 ter ugotovili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem," je dejal Kowarsch. Z uporabo teh letal bi po njegovih navedbah lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih CRJ in airbus za storitev zakupa letala s posadko.

Suhoj ima načrt vzdrževalne organizacije na Brniku
Rubcov pa je poudaril, da se zavedajo, da mora biti podpora za te modele letal pri vstopu na evropski trg organizirana temeljito in profesionalno. "Skupaj z Adrio Airways bomo na ljubljanskem letališču ustvarili skupno vzdrževalno in servisno organizacijo za ta letala. Ta servisna platforma bo zagotovila operativno zanesljivost teh zrakoplovov v Evropi," je dodal.

Adria Airways polete trenutno opravlja s tremi letali airbus A319, osmimi letali bombardier CRJ900, tremi letali bombardier CRJ700ER in šestimi letali saab 2000.