V občini Turnišče ostajajo previdni glede napovedane naložbe. Foto: Občina Turnišče
V občini Turnišče ostajajo previdni glede napovedane naložbe. Foto: Občina Turnišče

Ponudbo za nakup celotnega območja, vrednega slabih 169 tisoč evrov, je oddalo kamniško podjetje Terramar, ki je tudi plačalo aro v vrednosti desetine kupnine. Po neuradnih informacijah se obeta 14-milijonska naložba, šlo naj bi za proizvodnjo električnih avtomobilov, ki naj bi prinesla 400 delovnih mest.

"Pri tem gre za lasten projekt, ki ga razvijamo v sodelovanju z mednarodno korporacijo," je povedal Bahet Kourajši, prokurist v podjetju Terramar. S katero mednarodno korporacijo, ni želel razkriti. "V prvem letu nameravamo zaposliti 70 delavcev. V obdobju pa petih pa do 400 delavcev," dodaja.

Sorodna novica Občina Turnišče upa na 14-milijonsko naložbo egiptovskih vlagateljev

V občini Turnišče ostajajo previdni. "V roku enega leta po spremembi občinskega prostorskega načrta mora investitor vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje. Po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja mora začeti gradnjo v roku enega leta. V nasprotnem primeru smo predvideli kazen, penale, da se celotna površina v tem primeru vrne v last občine," je pojasnil župan Turnišča Borut Horvat.

"Občina se je tudi zavarovala, da če ne izpolnijo zavez, ki so jih podali v ponudbi, občina obdrži 20 odstotkov kupnine," je pojasnil Boštjan Horvat, direktor občinske uprave v Turnišču.

Vseeno upajo, da bo podjetje, ki je lani ustvarilo 150 tisoč evrov dobička, uresničilo načrte za 14-milijonsko naložbo.

Lastnih sredstev imamo že za več kot eno tretjino, tretjino pa iz tujega kapitala, preostalo bodo krediti, je še pojasnil Kourajši. Dodal je, da če bo šlo vse po sreči, bo proizvodnja stekla leta 2023.

14 milijonska naložba v Turnišču